Мост заплашва пътуващите от и за Гърция

DenNews.bg
19.11.2014
размер на текста:

Заради всекидневното преминаване на товарни автомобили и целия трафик за и от Гърция има опасност мост, поел движението от главен път Е-79 да се срути. За това алармира кметът на петричкото село Чучулигово Андон Карачоров.
Трафик за и от Гърция беше пренасочен през населеното място преди повече от година и половина заради ремонта на автомагистрала „Струма", пише в. „Стандарт”.
Преди пътуването от главен път Е-79 да бъде отбито през селото, е направена инспекция на съоръжението. Но в момента е необходима нова и спешна проверка, пояснява Карачоров.
„Чува се страшно тропане, когато отгоре минават тирове. В едната част на моста се вижда голяма цепнатина. Може да поддаде и да рухне цялото съоръжение, както стана преди две години и половина с моста при село Рибник. Апелирам към Агенция „Пътна инфраструктура" и компетентните органи да изпратят веднага експерти, които да направят оглед на съоръжението", казва кметът Карачоров.
Местните хора са категорични, че опасният мост трябва да се инспектира, преди да рухне и да вземе човешки живот, а не да се търсят начини за решаването на проблема, когато вече е късно. Местните жители настояват и за закърпване на пътя за Гърция, който минава през селото им. Заплашват, че ще блокират шосето, което е единствената връзка с южната ни съседка, ако не се предприемат веднага ремонтни дейности на пътния участък.
Само така няма да се стигне до гражданско неподчинение, предупреди кметът Андон Карачоров. Почти по цялото трасе на шосето са се образували дупки, които са предпоставка за тежки пътни инциденти. Шофьорите се опитват да ги заобиколят и може да се стигне до челни удари и загубата на човешки живот, категорични са жителите на селищата. Не се ли запълнят и закърпят сега дупките, до пролетта те ще станат кратери и положението ще е катастрофално, казва кметът на с. Чучулигово.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети