Осъдиха бобовдолци за два грабежа с жесток побой в една нощ

DenNews.bg
18.11.2014
размер на текста:

Двама мъже от Бобов дол бяха осъдени за серия жестоки грабежи, извършени в една нощ в село Мламолово.
Подсъдимите Стоян С. и Васил П. признаха вината си и сключиха споразумение с Окръжна прокуратура-Кюстендил за това, че на 28 април миналата година нахлули в дома на възрастен мъж в селото, а по-късно пребили и случаен минувач с цел да извършат грабеж на обща стойност над 1100 лв.
Първото нападение станало към 1:30 часа през нощта на улица „Миньорска” в Мламолово. Жертвата била жестоко бита и заплашвана, за да предаде пенсията си от 800 лв. Дядото обаче не склонил да даде парите си, макар мъченията на които бил подложен. В следствие на побоя пострадалият е с множество кръвонасядания и оток на цялото лице и кръвонасядания и охлузвания по гръдния кош.
20 минути по-късно двамата подсъдими нападнали друг мъж на улица „Станке Димитров” в Мламолово, на когото е нанесена средна телесна повреда. С ритници и юмруци двамата счупили долната челюст на жертвата си и успели да му отнемат над 200 лв., мобилен телефон и други вещи.
За това престъпление Окръжен съд-Кюстендил наложи на двамата условни присъди от по 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. Подсъдимите ще заплатят солидарни и сторените по делото разноски от 250 лв.
Съдебното решение не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети