80-годишен масов убиец и 26-годишна вдигат сватба в затвора

DenNews.bg
18.11.2014
размер на текста:

80-годишен масов убиец ще се ожени за 26-годишна жена, която вярва в невинността му.
Чарлз Менсън до момента е излежал 40 г. от доживотната си присъда по обвинение за убийството на 7 души, включително и на бременната тогава актрисата Шарън Тейт, съпруга на режисьора Роман Полански.
Булката е Афтън Илейн Бъртън, която напуснала дома си в Средния запад преди девет години и се преместила да живее близо до затвора в Калифорния, където Менсън излежава присъдата си. Тя поддържа няколко интернет страници, които поддържат версията за невинността на Менсън.
Издаденото разрешително за сключване на брак на двойката не определя точна дата за сватбата. Двамата имат 90 дни, за да се оженят или ще трябва да кандидатстват отново за разрешително.
Според Бъртън, която е известна и с прякора си Звезда, церемонията ще се състои следващия месец.
От интервюта на двамата личи, че именно 26-годишната жена е по-настойчива за сватбата. Преди година в интервю за списание Rolling Stone, Бъртън споменава за първи път за сватба и обяснява, че тя обича 80-годишният затворник и иска да се омъжи за него.
„Това са глупости. Игра, която играем за публиката”, коментира младоженецът в интервю преди година, след разкритията на Бъртън.
Вчера затворническите власти в Калифорния потвърдиха, че разрешителното за брак е издадено и влязло в сила.
Според булката бракът е бил възможен и по-рано, но Менсън е изтърпял наказания за три нарушения от началото на годината- притежание на оръжие, заплахи към персонала на затвора и отказ да предостави проба от урина.
Церемонията ще се състои в стаята за посещения в затвора, а двойката има право да покани 10 гости отвън.
Според правилата лишените от свобода имат право на съпружески срещи насаме, но това не важи за затворниците с доживотни присъди.
Бъртън обаче се надява, че след сватбата тя ще може да получава информация, на която имат право само роднини и това ще й помогне да докаже невинността на Менсън, както и за възбуждането на нов съдебен процес.
Менсън се намира зад решетките от 1969 г. Той и три негови последователки, една от които почина от рак в затвора, са осъдени за убийства на актрисата Шарън Тейт и четирима други в имението й на 9 август 1969, както и за още две убийства, извършени на следващия ден.
Менсън не може да иска помилване до 2027 г.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети