До 14 дни будките от Минчов площад и ул. „Хан Аспарух” в Дупница изчезват

DenNews.bg
17.11.2014
размер на текста:

До 14 дни будките, разположени на „Минчов площад” и ул. „Хан Аспарух” (при светофарите на ГУМ) трябва да бъдат демонтирани. Днес от община Дупница са връчили предизвестия на собствениците на преместваемите обекти за премахването им. Това се налага е във връзка с приетата стратегия за преместваемите обекти на територията на града, приета преди няколко месеца от Общински съвет-Дупница.
На “Минчов площад” разположените обекти досега работеха с анекси към договорите си.
Освен тях, ще бъдат премахнати и 6 броя павилиони на ул “Хан Аспарух”. Те не само че попадат в 1-а зона на схемата за разполагане на преместваемите обекти, а и договорите им изтичат на 26 ноември. Според решението на ОбС, в 1-а зона ще бъдат разположени еднотипови павилионите до 10 кв.м.
До месец ще бъде изготвена схема, с която да бъдат определени броя и разположението на търговските обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух”, площта на всеки един обект и визията им, като последната дума ще има гл.архитект на община Дупница Славка Петкова. Към края на годината ще стартират и процедурите по отдаването под наем на типовите павилиони на двете места, съобразени с изискванията на стратегията и одобрената схема.
След Нова година пък ще започне процедурата и по премахването на преместваемите обекти намиращи се на пл. “Свобода” (пред х-л Рила). Те попадат във ВИП-зоната и на тяхно място няма да има постоянни обекти и площта ще остане свободна.
“Идеята на стратегията е много простичка-да се сложи край на поставянето на всякакви и най-различни по визия преместваеми обекти. С тази безразборност се разваляше и визията на града, а с новата стратегия не само, че ще промени тази визия, а и ще бъде естетическа издържана”, коментира кметът Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети