Нарастват смъртните случаи при пътни инциденти в област Кюстендил

DenNews.bg
14.11.2014
размер на текста:

Броят на жертвите на пътни инциденти в област Кюстендил е нараснал в сравнение с миналата година, отчитат от ОДМВР дни преди Световния ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия, който ще отбележим на 16 ноември (неделя). От началото на тази година в Кюстендилска област са възникнали 484 катастрофи, като 95 от тях са тежки. 13 души са загинали, със 7 повече в сравнение с миналата година. 114 души са ранени.
По време на осъществяваната контролна дейност полицейските служители са установили 9 307 нарушения на водачи, които са санкционирани с 5 223 акта и 2 544 фиша. Установените водачи на пътя след употреба на алкохол са били 239, а неправоспособните водачи са 583-ма.
Световният ден за възпоменание на жертвите на катастрофи се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември. Той е обявен с резолюция на Асамблеята на Организацията на обединените нации от 2005 година.
Най-добрата почит към жертвите и солидарност към пострадалите е целенасочената работа както на институциите, така и на отговорностите на всички участници в движението за ограничаване на тежките инциденти на пътя и повишаване на пътната безопасност, припомнят от ОДМВР.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети