20 души от жк „Дупница” се срещнаха с кмета и експерти, заедно умуват за предстоящото обновление на квартала

DenNews.bg
13.11.2014
размер на текста:

20 души от жк „Дупница” присъстваха на срещата с кмета Методи Чимев и експерти, на която бе представен проекта “Зелена и достъпна градска среда”.
Срещата бе организирана от Чимев, след като се оказа, че голяма част от жителите на кварталите, където предстоят ремонтни дейности по проекта нямат достатъчно информация за него.
Освен Чимев, от страна на община Дупница присъства целият екип на проекта начело със Славка Петровска-ръководител, главният архитект на общината Славка Петкова, ландшафтният архитект Григор Перчеклийски, техническият ръководител на фирмата-изпълнител, зам.-кметът Красимир Георгиев, както и експерти от администрацията.
“Изключително ползотворна среща. Чухме толкова много мнения и най-вече конкретни проблеми в района, за което безкрайно благодаря на гражданите. Те поставиха проблеми за канализацията, за осветлението, за детските площадки, за пешеходните зони, за паркирането и т.н. Ще ги разгледаме подробно, и където е възможно да реагираме, своевременно ще го направим. И тъй като съм убеден, че има и други предложения, които в разговорът не бяха засегнати, казах и на хората да ги входират писмено в общината, за да ги разгледаме на време”, коментира Чимев.
“В бъдеще, когато започваме подготовката на проекти за квартали вече ще правим предварителни такива срещи с живеещите по места. Това са хората, които най-добре знаят какви са нуждите и ще се допитваме до тях и същевременно да разясняваме за намеренията ни”, допълни инж. Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети