Иван Хаджийски, Войн Войнов и Василка Борисова стават общински консултанти

DenNews.bg
13.11.2014
размер на текста:

Краеведът и пазител на историята на Дупница и региона Иван Хаджийски, художественият ръководител на състава за стари градски песни „Ноктюрно” Василка Борисова и ръководителят на ансамбъл за народни танци, както и основател на единствения по рода си фолклорен фестивал „Мир на Балканите” Войн Войнов ще съветват кметския екип в Дупница в лицето на зам.-кмета по социални дейности и култура Крум Милев.
Тримата бяха избрани за ръководство на Културно-експертния съвет към община Дупница, като Хаджийски ще бъде председател, а Войнов и Борисова-заместници.
Досега председател на съвета бе зам.-кметът Крум Милев. Той обаче се отказа да изпълнява тази функция, като мотивира решението си с обяснението, че съветът трябва да е коректив на работата на кметския екип и да дава идеи.
Така за година напред, освен отдел „Култура” в община Дупница, за събитията за духа, ухото и окото ще се грижат Царят и Царицата, все пак Хаджийски е известен като Царя на краеведите в България, а Борисова-Царицата на старата градска песен. Най-голям размах обаче се очаква от Войнов, който успява да организира фолклорния фестивал от 13 г., недостижимо по мащабите си и международно участие събитие за региона.
Решено бе и намаляване на ръководния състав на съвета от 24 на 19 души, като причината е в ангажиментите на част от членовете. Новото име в състава е това на Валентин Боков – дългогодишен журналист в Дупница.
Направен бе отчет за едногодишната работа, който бе приет от членовете. Те решиха, че светлините на коледната елха на пл. “Свобода” ще бъдат включени на 1 декемрви с концерт на местни групи и дейци.
Културно-експертният съвет ще заседава всеки последен вторник на месеца.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети