2-годишно момченце извика линейка за майка си и я спаси

DenNews.bg
10.11.2014
размер на текста:

2-годишният Оливър Ембълтън от Англия все още не може да говори добре, но извърши героичен подвиг, като успя да извика линейка и така да спаси живота на майка си.
Момченцето набрало спешния номер 999, след като видяло, че майка му се чувства зле и е паднала на земята. То е запомнило номера, когато майката учила по-голямото си дете как да реагира при спешни случаи и кой телефонен номер да набере.
Колкото голям герой е малкият Оливър, толкова голям герой е и човекът приел обаждането -Майкъл Уолтън, който не се подвел, че става дума за детска игра или грешка.
"В първия момент помислих, че малчуганът случайно е набрал номера докато си е играл с телефона. Затова го помолих да извика баща си или майка си. Когато каза "тя падна" разбрах, че случаят е сериозен", разказва пред британските медии Майкъл Уолтън. След това Майкъл е поддържал разговор с малкия Оливър 20 минути, за да бъде локализирано местоживеенето. Обаждането идвало от град Торнлей, източно от Дъръм. "Изцяло заслугата е на Майкъл и екипа му. Свършиха си чудесно работата", каза майката на малкия Оливър, Никол Ембълтън. Тя обясни, че е учила Оливър и по-голямата му сестра как да набират номера за помощ. "Оливър е само на две години и въобще не си представях, че може да е запомнил. Невероятно е. Не мога да си представя какво става в малката му главичка. Обикновено той е тихо и дискретно дете" , казва Никол Ембълтън. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети