Чимев: Г-н Бат Сали за мен няма да съществува като депутат от Кюстендилска област

DenNews.bg
07.10.2014
размер на текста:

За първи и последен път Чимев кани Бат Сали в Дупница. Поводът е втората акция в защита на Джамията, насрочен за 28 октомври. Снимка: Архив

Кметът на Дупница Методи Чимев също не остана безпристрастен пред абсурда ДПС да вземе мандат от Кюстендилска област, макар тук подкрепата за партията да е малко над 1%. Представител на дупничани и хората в област Кюстендил в следващия парламент ще бъде Александър Методиев, известен като Бат Сали от Самоков.
По-рано на личната си страница във Фейсбук по темата избухна кметът на Кюстендил Петър Паунов.


Ето позицията на кмета Чимев, изпратена до медиите от пресцентъра на общината:

 

Нямам думи. Втрещен съм от варианта г-н Бат Сали, без извинение за обръщението към него, да бъде депутат от 10-и многомандатен избирателен район. Нищо лично срещу въпросната персона, но този човек и представляваната от него партия няма подкрепата дори на 1000 човека в областта. В община Дупница подкрепата за партията, респективно за него е едва 297 гласа. Да не влизам в подробности пък от кои секции и кои са гласоподавателите му, всеки може да ги разбере и направи изводите си.

Дупница винаги е бил горд с истински българи и съхраняващ българските традиции град. И такъв ще остане.

Не на последно място няма как да скрия разочарованието си от факта, че Дупница е на път да бъде лишена от възможността да има свой народен представител в лицето на Емил Гущеров, Иван Ибришимов или който и да било гражданин, избран от хората. Това са дупничани, получили подкрепата не на 297 човека, а на хиляди. И за да съм коректен, ще цитирам цифрите само на територията на община Дупница - ГЕРБ със 7 044 гласа или 37.08% и 1700 преференции за Гущеров, а втори са БСП с 4 109 гласа или 21.63% и 2 200 преференции за Ибришимов.

Питам аз за сметка на какво и на кой?! За сметка на над 52 000 истински горди и честолюбиви българи живеещи в община Дупница и над 100 000 в цялата област ли?!

Формули, изчисления, прехвърляния на гласове от тук от там... Пълни глупости. Хората в Дупница и областта казаха своята тежка дума на 5 октомври.

Казвам се Методи Христов Чимев, избран съм за кмет на община Дупница. Като такъв съм длъжен да защитавам интересите на града и хората в тази община. От позицията ми на кмет като институция, каня за първи и последен път Бат Сали на 28 октомври тази година пред Тюрмето. Каня Бат Сали да се включи в нашия протест в защита на емблематичната ни сграда, която е собственост на дупничани и е паметник на културата, но незнайно защо мерак към нея имат от Мюфтийството.

Като кмет на община Дупница заявявам най-отговорно, че няма да изпратя нито една покана за събитие на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област. Казвал съм го сто пъти, казвам го и сега: Докато аз съм кмет, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали за мен като депутат няма да съществува!
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети