Кметът на Кюстендил избухна срещу депутатския мандат на Бат Сали от областта

DenNews.bg
07.10.2014
размер на текста:

Кметът на Кюстендил Петър Паунов избухна срещу решението Александър Методиев, известен като Бат Сали от Самоков, да получи депутатски мандат именно от Кюстендилска област, макар тук ДПС да има нищожен процент-1,47.
Както съобщихме още в деня на изборите, Методиев получава мандат от Кюстендил, наред с Кирил Калфин и Емил Гущеров от ГЕРБ, и Мая Манолова от БСП.
Изборният куриоз в област Кюстендил не се случва за първи път. По същите изчисления, а именно слабо представила се в региона партия да изпраща депутат, през 2009 г. кандидатът от РЗС за Видин Димитър Чукарски стана народен представител от област Кюстендил. Абсурдът е заложен в Изборния кодекс и се получава, когато партия надскочи в национален план 4-процентовата бариера. Така партията получава достатъчно мандати, за да вкара депутати и от региони, където се е представила зле. А на последните избори ДПС взе 35 мандата, едва не задминавайки вторите - БСП.


Ето какво публикува на личната си страница във Фейсбук кметът Петър Паунов преди минути:

Приемете обръщение от гражданин и кмет на един БЪЛГАРСКИ град.

Град известен като града на Майстора и Стоян Венев, като града на Асен Василев и Марин Големинов, като града на дядо Ильо Марков и Димитър Пешев.
Град под небесното покровителство на Свети Иван Рилски и Свети Йоаким Осоговски, с хилядолетна история и с граждани изпълнени с ВЯРА в доброто.
Напомням – БЪЛГАРСКИ град.
Защо решихте, че тук ще изпратите за депутат човек с прякор Бат Сали- същият изпроводен ни от партия чиито избиратели във всички репортажи на БЪЛГАРСКИТЕ медии не искаха или не можеха да говорят на БЪЛГАРСКИ език. Горд съм, че тази партия тук (въпреки бруталното купуване на гласове) остана на 8-мо място с „огромните” 1.47(едно цяло и четиридесет и седем стотни) процента. И вие пак решихте, че ще ни изпратите за депутат Бат Сали.
Смятате ли, че ще оставим да наказвате един БЪЛГАРСКИ град само заради отказа му да си продаде ИСТОРИЯТА и ВЯРАТА?
СБЪРКАХТЕ!
Нито града на МАЙСТОРА ще превърнете в града на Бат Сали, нито БЪЛГАРИЯ от страната на Свети Свети Кирил и Методий и страната на Васил Левски ще превърнете в страната на сараите, „Ментата” и простащината.

Никой не е недосегаем от БОГ и от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети