Д-р Ибришимов с повече лична подкрепа от Мая Манолова

DenNews.bg
06.10.2014
размер на текста:

Д-р Иван Ибришимов успя да събере повече лична подкрепа след едногодишен депутатски мандат от картечницата на БСП Мая Манолова. 510 повече са преференциите за дупнишкия стоматолог от тези за дългогодишния депутат и зам.-председател на парламента в мандата на председателя Михаил Миков.


2201 души са дали глас за Ибришимов, втори в листата на БСП в Кюстендилска област, срещу 1691 преференции за водача Манолова.


Ръждясва ли картечницата на БСП заради острия си език или Ибришимов успя да убеди избирателите в своята полезност, макар и мълчалива. Това ще анализират в партийния щаб наред с катастрофалните резултати в страната, които превърнаха левите в спаринг партньор на третите, в лицето на ДПС, а не на първите по подкрепа-ГЕРБ. По последни резултати под процент е разликата между БСП и ДПС.


8453 са бюлетините за БСП в област Кюстендил без преференция, което означава, че въпреки повечето зачеркнати двойки в полза на Ибришимов, няма да се стигне до пренареждане в листата.

Ибришимов обаче губи в секция 11, в която гласува. Макар там бюлетина да пуска и лидерът на БСП в Дупница Станислав Павлов почти двойна е преднината на ГЕРБ

121 души от съседите на двамата в Градската градина са гласували за ГЕРБ, а за БСП-69. 39 от бюлетините за БСП обаче са с преференция за Ибришимов срещу 2 за Манолова.
В секция 11 Реформаторския блок е трета сила с 29 гласа, следвана от България без цензура -26 бюлетини, Атака-25, АБВ-19, Патриотичен фронт НСФБ-ВМРО-8 и ДПС-6.

  

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети