Специализирана техника влезе в разрушения завод

DenNews.bg
03.10.2014
размер на текста:

Специализирана техника влезе в района на взривения цех край Горни Лом, информира Нова телевизия. Става въпрос за автомобила "пустинна котка" и робота русенска разработка, с който ще се работи от разстояние. Очаква се благодарение на нея да се получи повече информация относно това, което се е случило в завода "Миджур".
Днес предстои да се направи втори оглед на мястото на взривения цех край Горни Лом и от следователи.
От вчера вечерта всички, работили в предприятието дават показания пред следователи в Кризисния щаб. През това време бяха изнесени интересни детайли около собственика на завода „Миджур”, като това, че той е професор по взривове, завършил е в Москва и сега ръководи Висша школа за работа с експлозиви.

Днес е Ден на национален траур в памет на 15 жертви на експлозията в Горни Лом.

13 мъже и две жени загинаха при експлозията в завода за боеприпаси в селото. Експлозията избухна в сряда късно следобед. По време на взрива в цеха е имало 15 души - 12 работници и трима ръководители.
Взривът е бил изключително силен. Две от сградите и част от цеха са разрушени напълно, а на тяхно място има кратери. Значителни са повредите и на съседните сгради. Отломки по 150 - 200 килограма са летели на стотици метри.
В памет на жертвите националните флагове на всички държавни институции са свалени наполовина.
Повечето политически формации обявиха, че се отказват от публичните прояви, планирани за днешния последен ден от предизборната кампания.
Патриарх Неофит призова да се помолим за душите на загиналите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети