Психотерапия в таксито бори депресията в Стокхолм

DenNews.bg
29.10.2014
размер на текста:

Шведската таксиметрова служба реагира на настъпващия зимен сезон на депресиите с необичайна инициатива. Тя въведе психологическа помощ в такситата в Стокхолм. Това съобщава сайтът на новинарската мрежа RT.
Част от таксиметровите коли в града могат да бъдат повикани с психолог, с който клиентът да проведе разговор докато се вози до желана от него дестинация. Експериментът е започнал този понеделник. Услугата ще трябва да се поръчва предварително от хората в града при повикването на такси. Шофьорите също ще са специални. Те са били задължени да подпишат документ за неразпространение на чутата от тях информация по време на пътуването.
Консултацията ще бъде платена, също както и самата таксиметрова услуга. Тъй като се предвижда сеансите да са кратки, цената ще е по-ниска от стандартната в кабинета на психотерапевтите.
Според специалисти дори 10-минутната консултация в таксито може да бъде много полезна за клиента, ще му помогне да се справи с проблемите си. Наблюдения показват, че в Стокхолм има стотици самотни хора, които няма с кого да си поговорят, макар да имат голяма нужда от това.
Преди да стартира проектът е била организирана анкета, чиито резултат е показал, че 70% от клиентите в шведската столица биха се възползвали от психотерапевт по времена пътуването си в такси. Източник: manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети