Нова ММА звезда от Дупница дебютира в стил Майк Тайсън

DenNews.bg
28.10.2014
размер на текста:

Дупница отново показа, че разполага с една от най-прогресиращите школи по ММА в България, която постоянно създава млади и перспективни кадри. Новата звезда на дупнишкия ММА е 17-годишният ученик в Механото Мирослав Димитров. Той е част от боен клуб Марек от 2 години, а дебюта си прави през лятото на тази година на държавния шампионат в София, където победи в 3 от 4-те си срещи с технически нокаут. На финала отстъпи с 2:1 гласа от шампиона по джудо в лека категория. Само преди 3 дни той дебютира и на професионалния ринг като участва в подгряващия мач на гала вечерта „Битката за Сливница“, организирана от Bulgarian Fighters Organization.

В чисто новата зала там Мирослав победи с технически нокаут във втория рунд представител на домакините в категория до 64 кг. Още в самото начало дупничанинът събори съперника си с техника от борбата по-известна като поясно хвърляне. Последва задушаващ прийом наречен триъгълник. Твърдият състезател на домакините обаче отказа да се предаде и мъжки издържа до края на рунда.

На почивката указанията бяха боят да продължи в стойка и със самия удар на гонга Мирослав Димитров в стил Майк Тайсън се хвърли в зрелищни размени и за 54 секунди накара рефера да спре мача, а дупничанинът завърши срещата без да получи удар или контузия. От щаба на отбора пък веднага решиха да потърсят нова изява до края на годината за дупнишкия боец.
Голямата атракция в Марек обаче е отборът по кик бокс за деца от 8 до 13 години, на който предстои Републиканско първенство в София на 2 и 3 ноември. В състава са включени Доброслав Радев (първо място на Световната купа, 57 кг), Мирослав Димитров (63 кг), Габриел Иванов (шампион по бразилско джиу джицу и ММА за деца), Мартин Миладинов (шампион по бразилско джиу джицу), както и 6-ма дебютанти.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети