Паунов: Готови сме на сила да изведем Бат Сали от парламента

DenNews.bg
28.10.2014
размер на текста:

Ще изчакаме ходовете в рамките на закона, но сме готови и със сила да изведем Бат Сали от парламента. Това заявиха в „Тази сутрин” по bTV кмет на Кюстендил Петър Паунов и председателят на ВМРО-Кюстендил Георги Петров по повод полагането на клетва от Александър Методиев (ДПС) като депутат.
Както е известно, Бат Сали получи мандат от област Кюстендил, макар че тук ДПС има 800 гласа.
Вчера Методиев от своя страна заяви, че протестите срещу него са купен и няма да се откаже от мястото си в парламента.
„Бат Сали сам призна, че няма нищо общо с Кюстендил и Дупница”, коментира Петров. „Опитахме се да спасим честта на българския парламент, като дойдохме”, заяви той, допълвайки, че Методиев е избран незаконно и моралните му качества са под съмнение.
„Нашите съграждани се чувстват излъгани Ние сме решени да стигнем докрай. До вчера действахме по закона, ако трябва, оттук натам ще го прекрачим и ще влезем в парламента”, заяви председателят на ВМРО в Кюстендил.
Паунов от своя страна коментира, че има още доста ходове в рамките на закона.
„Конституционният съд първо трябва да се произнесе по жалбата за гласовете в Турция и според мен ще голяма част от много от гласовете оттам и ще промени както броя на мандатите, така и тяхното разпределени, така че този човек ще има съвсем кратък престой в парламента преди да влезем ние да го извадим оттам със сила”, заяви кметът на Кюстендил.
Той обясни, че вчера са внесли в парламента искане за законодателна промяна в тримесечен срок, която да осигури 100% мажоритарна система в два тура, както и възможност за отзоваване на представителите, които не изпълняват задълженията си.
Според кмета на Кюстендил, по логиката на правилата, наложили мандат на ДПС в Кюстендил, неизбран кандидат за кмет на Кюстендил би трябвало да стане градоначалник на София.
Пунов добави още, че най-важното е, че цяла България вече знае, че Бат Сали не е представител на Кюстендил и Дупница.
Източник: btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети