Кюстендилци ще блокират централата на ДПС в понеделник, Дупница на Барикадите в 12 часа

DenNews.bg
23.10.2014
размер на текста:

Кюстендилци ще блокират централата на ДПС в София в понеделник, когато ще се проведе първото заседание на новоизбрания парламент.
„Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Той каза, че в понеделник в парламента ще бъдат внесени 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система.
„Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен”, категоричен беше Паунов.
„Решението е в 10-и МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс”, заяви Паунов. Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.
„Проблемът в Кюстендил е на ДПС, проблем е, че депутат от ДПС се излъчва с 800 гласа”, заяви Паунов. Той обаче коментира и самия Александър Методиев. „Бат Сали не трябва да влезе в парламента, защото не го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС”, каза той. „Това е двойкаджията и на партията, и на района”, смята кметът на Кюстендил.
Припомняме, че в понеделник, 27-и октомври, дупничани ще се съберат на площад „Демокрация” до паметника на Дупнишките барикади в 12 часа. Намерението е протестиращите срещу налагането на мандат на ДПС в област Кюстендил да блокират главен път Е-79. Призивът е присъстващите да носят български знамена.

Може да се включите в петицията „Не на подмяната” ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети