Експерти провериха хода на проекти в региона, засякоха забавяне в Сапарева баня

DenNews.bg
21.10.2014
размер на текста:

Работна група от експерти, назначена от областния управител на Кюстендил Иван Каракашки, провери хода на проектите по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Освен проверката на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти, експертите имат задача и да подпомагат своевременната организация за провеждане процедурите по Закона за обществените поръчки от общините – бенефициенти, информират от пресцентъра на Областна администрация.
За проекта за реконструкция на Спортната зала, изпълняван от община Дупница не са констатирани нарушения. Общината е сключила договор с фирма изпълнител и изпълнението на строежа е започнало. Договорът е от дата 03.07.2014 г., като в него е регламентирано, че срокът за изпълнение на СМР е 405 календарни дни и започва да тече от датата на подписване на Протокола за откриване на строителната площадка и определяне на строителната линия и ниво на строежа.
Забавяне е констатирано в изпълнението на проекта на община Сапарева баня за реконструкция и основен ремонт на улици в община Сапарева баня и село Сапарево на стойност 300 000 лв. Сключен е договор с фирма изпълнител, подписан е протокол за строителна площадка и определяне на строителна линия. Налице е забавяне поради влошени метеорологични условия, което е удостоверено надлежно. Обектът ще бъде завършен до края на месец октомври.
В двете седмици на проверки попада и проекта на община Кочериново за извършване на ремонтни дейности - асфалтиране на част от уличната мрежа на града, който е на стойност 700 000 лв. Експертите са установили, че са асфалтирани 6 улици, от които на две е сменен водопровода и е извършено частично асфалтиране на околовръстен път. Дейностите са завършени в срок. Извършено е плащане.
За проектът на община Бобошево “ Подобряване на инфраструктурата, благоустрояване на населените места на територията на Община Бобошево“ на стойност 1 000 000 лв. има уверение, че дейностите ще бъдат завършени в уговорения в договорите срок. Към датата на проверката са изпълнени 90% от дейностите, а до 10 дни ще бъде завършен и последният обект в село Слатино.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети