Осъдиха двама за нападения над полицаи в Рила и Бобошево

DenNews.bg
21.10.2014
размер на текста:

Районен съд-Дупница призна за виновни двама мъже от Благоевград, които в отделни случаи извършили нападения над полицаи.
Безработен мъж от Благоевград бе признат за виновен за нападение над полицай от Рила, за което Районен съд-Дупница му наложи присъда пробация и общественополезен труд.
Подсъдимият призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.
На 18 септември, около 18:25 часа на мост в Рила, подсъдимият спрял преминаващ полицейски патрул и започнал да псува и обижда двамата униформени. При последвали опит за задържането му мъжът оказал ожесточена съпротива, като се дърпал, скачал и ритал служителите на реда, а преди да бъде натикан в патрулката успял да нанесе пестник в лицето на единия полицай. Постановената от съда присъда е пробация за срок от 8 месеца, която предвижда задължителна регистрация по настоящ адрес, явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Освен това виновникът ще трябва да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година, както и да заплати 150 лв. разноски.
Определението на Районен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Служител в частна фирма от Благоевград бе осъден на пробация.
Той също сключи споразумение с прокуратурата и призна, че през месец март т.г. е изпотрошил полицейска патрулка в Бобошево, като е нанесъл щети на обща стойност 325 лв.
Неговата присъда е за 6 месеца и включва същите пробационни мерки. Освен това за 3 месеца ще бъдат удържани 10% от заплатата му, като изпъненение на мярка „поправителен труд”. Той ще заплати и 100 лв. разноски. Щетите по полицейската кола са възстановени за сметка на застрахователя.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети