Пиян шофьор заби снегорин в самолет, загина петролен бос

DenNews.bg
21.10.2014
размер на текста:

Шофьорът на снегорин, предизвикал катастрофа със самолет на летище Внуково в Москва, е бил пиян. При врязването на снегорина, който почиствал пистата, в частен самолет "Фалкон" с френска регистрация загинаха петима души, сред които президентът на френската петролна компания Total, 63-годишният Кристоф дьо Маржьори.
"Вече е установено, водачът на снегопочистващата машина е бил в състояние на алкохолно опиянение. Освен това може би ще бъде взето решение за отстраняване от длъжност на редица сътрудници в летището, докато се извършва наказателното разследване", коментира говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин. Обрзувано е наказателно дело за нарушение на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на самолети, довело до смъртта на две или повече лица поради невнимание.
Съболезнованията си по повод трагичния инцидент изразиха президентите на Франция и Русия Франсоа Оланд и Владимир Путин. Френският премиер Маунел Валс пък заяви, че с гибелта на Кристоф дьо Маржьори Франция е загубила "пълководеца" на промишлеността. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети