Кметове от два века бистрят светлото бъдеще на Дупница

DenNews.bg
16.10.2014
размер на текста:

Тасев, Пилев, Чимев, Янев, Единаков, Соколов (отляво надясно).

Шестима кметове на Дупница, управлявали в два века, седнаха на обща маса, за да разменят идеи и опит. Петима бивши градоначалници се отзоваха на поканата на Методи Чимев, който даде заявка срещата на кметовете да се превърна в традиция в навечерието на празника на града-19 октомври.
В кметския кабинет дойдоха Алекси Тасев, управлявал в периода 1985-1989, Кирил Единаков (1989-1990), Пламен Соколов (1997-1999), Асен Пилев (1999-2003) и Атанас Янев (2007-2011).
Поради ангажименти отсъстваха д-р Панчо Панайотов, управлявал общината най-дълго (1991-1997), Костадин Сиджимков (1990-1991) и Първан Дангов, които в телефонни разговори благодариха за поканата и обещаха да присъстват на следващите срещи.
“Интересно ми бе да науча как са работили колегите преди мен и да чуя техни мнения и опит. Затова им благодаря. Много ползотворна среща. Готов съм да приема и обсъдим всякакви идеи и препоръки от колегите и ги помолих за това. Всички сме били в този кабинет и всеки знае тежестта на този пост”, сподели Чимев.
“Много хубаво начинание, което трябва да продължи. Всеки един от нас, като кмет, е работил за този град и е искал да остави нещо след себе си. Всяко поколение в управлението има своите грешки, но и своите надежди. Тези надежди са насочени преди всичко към местната власт, която е стопанин на града. Местната власт е длъжна да развива града, общината и да създава по-добри условия за живот”, каза Алекси Тасев.
“Много приятна и изключително хубава среща. Положихме началото на една традиционна регулярна среща, което решихме да правим. Разказахме си и доста спомени”, каза и арх. Пилев. Всеки един от градоначалниците получи плакет от Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети