Дупница донесе 3 балкански титли за България по таекуондо

Константин Соколов
12.10.2014
размер на текста:

Поредното си силно представяне записаха представителите на дупнишкия СК Гладиатор с националния отбор на България. Трима възпитаници на клуба от Дупница спечелиха своите категории и станаха шампиони на Балканското първенство, което се проведе в Марибор, Словения.
Със златни медали се окичиха Митко Джорджев, Луиза Захариева и Виктория Константинова. Ивона Цинцарска пък също бе много близо до златото, но късметът не бе на нейна страна в решителната среща със силна хърватска таекуондистка, отстъпи с 0:2 точки и остана с бронзово отличие. Добре играха и Надя Шейнова и Мариела Миланова, но не успяха да се качат на почетната стълбичка.


„Много съм доволен от представянето на абсолютно всички и от постигнатите резултати. Още повече, че на Балканско първенство само един път сме имали шампион, а сега цели 3-ма наведнъж. На Теодор Георгиев това му бе бойното кръщене като треньор на международно състезание и се е справил отлично. Радва ме и фактът, че вече сме спечелили около 4000 точки, а до края на годината остават още доста състезания”, коментира Христо Михалчев, който този път бе оставил диригентската палка в ръцете на Теодор Георгиев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети