Дупница казва „НЕ” на ДПС-мандат от лобното място на кабинета „Виденов”, блокираме Е-79 в понеделник

DenNews.bg
10.10.2014
размер на текста:

Блокада на главен път Е-79 е следващата стъпка от протеста на дупничани срещу налагането на ДПС-мандат в Кюстендилска област. Поредното категорично „НЕ” този път ще прогърми от лобното място на кабинета „Виденов”-площад Демокрация. В понеделник, 13 октомври, до паметника на Дупнишките барикади ще се проведе мирно шествие, с начален час 11 ч. Блокадата на пътя започва в 11:15 часа на мястото където през зимата на 1997 г. дупничани се изправиха срещу управлението на страната и броните на жандармерията.
Разрешението за блокиране на движението по главен път Е-79 е от 11:15 до 11:30 часа. Зад тази акция от протеста стои Инициативен комитет.
Кюстендилци, с които се заедно в битката срещу неясното и несправедливо решение на ЦИК, ще затворят границата, също в понеделник.
Както ви съобщихме, отец Георги Паликарски ще отслужи молитва за вразумление на политиците след неделната литургия в централния храм „Св. Георги Победоносец”. Той отправи апел към всички свещеници в Дупнишка духовна околия да завършат литургиите с молитви за вразумление.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети