Джихадистите заплашиха със смърт гръцки митрополит

DenNews.bg
01.10.2014
размер на текста:

Групировката „Ислямска държава” заплаши със смърт гръцкия митрополит Амвросиос, който каза по време на проповед, че проектозакон помага за нашествието на мюсюлмани в Гърция. Законът предвижда строга присъда при изказването на различно мнение срещу други религии на публично място. Заплахата срещу духовника се появи в сайт, администриран от “Ислямска държава”.
Междувременно стана ясно, че

 

Индия няма да се присъедини към коалицията срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак.

 

Това заяви ръководителят на отдела за Северна и Южна Америка в Министерството на външните работи на Индия Викрам Дорайсвами след разговорите на индийския премиер Нарендра Моди с американския президент Барак Обама.
"Индия няма да се присъединят към никаква коалиция. В същото време на срещата си с Обама Моди подчерта, че Индия се отнася сериозно към въпроса за тероризма", каза Дорайсвами.
Във военната операция срещу "Ислямска държава" и други екстремистки групировки в Сирия и Ирак участват САЩ, Франция, Йордания, Бахрейн, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Великобритания. Намерение да се присъедини към коалицията заяви Дания, Белгия, Холандия и Австралия.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети