Чимев алармира за опасна пешеходна пътека на Е-79 при Джерман

DenNews.bg
06.01.2014
размер на текста:

Грешно разположена пешеходна пътека на главен път Е-79 в село Джерман застрашава живота на преминаващите. За това сигнализира с писмо до Областно пътно управление кмета на Дупница Методи Чимев днес. Сигналът до него е получен на електронната му поща от граждани.
"Благодаря на хората, които изпратиха сигнала придружен със снимки, защото наистина при сегашната ситуация се поставя под риск живота на пресичащите от жп спирката. Разпоредих проверка и от нашия отдел "Транспорт" потвърдиха за неправомерното й изграждане. Ще подадем сигнал до Областно пътно, които стопанисват и поддържат главен път Е-79 да вземат мерки, за да не рискуваме здравето и живота на хората. Знаете, че в този район движението е много интензивно и има много пресичащи хора", обясни кметът Методи Чимев.
Пешеходната пътека е изградена на 25-30 метра преди жп-прелеза, а не при самия него. За да пресекат, хората реално трябва да вървят по пътното платно, което създава предпоставки за транспортни произшествия или да прескачат еднометрови храсти. Още по-куриозното е, че пешеходната пътека започва от тротоара и завършва в мантинелата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети