Стъки: В Дупница не се спират пред нищо, бойците на Марек са сред най-добрите

Константин Соколов
23.01.2014
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Президентът на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки посети тренировка на най-малките състезатели на боен клуб Марек днес. Стъки пристигна в Дупница по покана на мениджъра на клуба Минко Минков и поговори с младите надежди в отбора. Станислав Недков отдели внимание на всеки от 40-те бойци поотделно, а те го изненадаха с транспарант с надпис: „Добре дошъл, Стъки”. Минко Минков пък подари на своя гост и екип в цветовете на тима с клубната емблема.
Недков остана впечатлен от интереса на децата към спорта, въпреки лошите условия за тренировки в Дупница. „Аз също съм тренирал в подобна зала и може би дори в по-лоша. Наистина условията не са никак добри. Но виждате, че нито студът, нито липсата на най-основни неща, може да спре младите хора да влязат в залата и да тренират ММА.

Това е едно доказателство, че ММА е най-бързо развиващият се спорт. Това също говори добре и за треньора, че е успял в едни лоши условия и студена зала да събере толкова много деца и ги е запалил по спорта. А аз както президент на федерацията ще направя всичко възможно не само в Дупница, а във всички клубове условията да бъдат подобрени”, обеща Станислав Недков, който отчете и успехите на бойците на Марек.

„Наистина се радвам, че в един не толкова голям град като Дупница виждам много млади хора в залата. Хубаво е, че те са приели спорта като свое ежедневие, а не са пред компютрите с електронните игри. Макар и в не толкова добри условия има много желаещи да посещават тренировките. За това и поздравявам Минко Минков и останалите треньори в клуба. Аз смело мога да кажа, че Марек е един от най-успешните клубове в България с най-добри постижения в републиканските турнири. Ще направя така че тези успехи да излезат и извън България и най-успешните бойци да се реализират и в чужбина”, сподели още Стъки и бе нападнат за автографи и снимки от малчуганите.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети