Новият Изборен кодекс мина на първо четене

DenNews.bg
23.01.2014
размер на текста:

Новият Изборен кодекс, внесен от Коалиция за България, мина на първо четене в пленарна зала, като бе подкрепен от 110 депутати, 74 бяха "против", а 8 се въздържаха.
Преди това депутатите отхвърлиха на първо четене предложените от ГЕРБ промени в действащия Изборен кодекс със 73 гласа "за", 66 гласа "против" и 40 въздържали се. Дискусията по двата проекта се състоя вчера, а гласуванията бяха насрочени за днес в началото на заседанието.
Левицата защитаваше тезата, че е задължително да бъде приет изцяло нов Изборен кодекс, защото сегашният, изработен под ръководството на Искра Фидосова в предишния парламент, е показал, че не може да осигури демократично провеждане на изборите.
„Разбирам драмата и мъката на ГЕРБ - Изборният кодекс на Фидосова е отхвърлен и никога повече няма да има фалшификация на бюлетини, никога повече ГЕРБ няма да печели избори, никога повече Цветанов няма да бъде вътрешен министър, а Борисов – премиер”. Това каза председателят на Временната комисия за изработване на нов Изборен кодекс Мая Манолова в пленарна зала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети