ОБД започва подписка за сесия в Дупница, кани всички партии на консултации за нов ОбС-шеф

DenNews.bg
21.01.2014
размер на текста:

Съветниците от Обединения демократичен блок в Дупница започват подписка сред колегите си в ОбС за свикване на сесия още до края на този месец, за да не се спъва работата на общинска администрация.
Освен това от ОДБ канят останалите политически представени групи съветници на двустранни срещи, на които да бъде разгледано финансовото състояние на общината, както и да се проведат консултации за избор на председател на общински съвет – Дупница
„Вярваме, че съветниците от останалите групи ще се отзоват на нашата покана, за да можем всички заедно да нормализираме политическата обстановка и с евентуален консенсус да вземем най-добрите решения”, се казва в становище на ОДБ, след проведеното вчера разширено заседание на Председателският съвет на блока. На заседанието членовете на съвета единодушно са подкрепили действията на групата общински съветници на последната сесия. Както писахме, от ОДБ излязоха със свое предложение за размера и начина на поемане на нов облигационен заем, като основната теза бе, размерът му да не е 3 милиона евро, а двойно по-малък.
„Всички ние считаме, че подготовката, аргументацията и представянето на предложения от кметския екип кредит не съответства на нуждите на общината. Кредита не решава нито един от основните ни проблеми – просрочени задължения, текущи разходи, финансова дисциплина. Обективно е да предположим, че след една година може да изпаднем в същата ситуация за искане на кредит със същите аргументи. Не бе прието и предложението ни за частично поемане на дълг – предложение балансирано и полезно. Ние в ОДБ предлагаме в общинския съвет да се проведе коректен разговор за финансовото състояние на общината – експертно, без емоции и популизъм. Така, както съветниците от ОДБ винаги са се държали”, изтъкват десните.
Председателският съвет на ОДБ оценява политическата обстановка в общината като много тревожна. „Безпрецедентната оставка на председателя на общинския съвет не бива да блокира работата на съвета. Прекаленото политизиране, нагнетяването на излишно напрежение и безпочвени обвинения, основно от страна на управляващата партия, не спомагат за вземането на адекватни решения”, смятат още от ОДБ.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети