27 катастрофи в област Кюстендил от началото на 2014-а

DenNews.bg
20.01.2014
размер на текста:

От началото на 2014 г. в Кюстендилска област са възникнали 27 пътни произшествия, 20 от тях са леки и причина за възникването им е намалена видимост и движение, несъобразено с пътните условия, информират от Сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР и напомнят, че съгласно Закона за движение по пътищата, през деня моторните превозни средства задължително се движат с включени светлини.Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни спирачки, звънец и да няма друг звуков сигнал, устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад, допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад, бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.
Водачът на велосипед е длъжен да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост, да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Пешеходците трябва да пресичат улиците само на обособените за това места и при възможност там, където платното е осветено.
Горните правила са особено важни през есенно-зимния сезон, когато светлата част от денонощието е намалена, през много от денонощията има гъста мъгла и видимостта сериозно е намалена.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети