Д-р Попниколов: Отсъствието ми от сесията не е заговор, днес се разплащахме с болниците

DenNews.bg
17.01.2014
размер на текста:

Отсъствието ми от сесията на Общински съвет-Дупница не е заговор. Все пак аз съм държавен служител, а днес беше изключително важен ден, тъй като трябваше да преведем средствата на болниците- остатъкът за октомври и ноември. Така д-р Матей Попниколов, общински съветник от ГЕРБ и шеф на Регионалната здравноосигурителна каса-Кюстендил обясни отсъствието си от напрегнатото заседание на местния парламент в Дупница днес, на което бе отхвърлено предложението на кмета Методи Чимев за поемане на облигационен заем за 3 милиона евро.
Отсъствието на д-р Попниколов, както и това на колегата му Пламен Стойнев, даде подов за жлъчни коментари от страна на опонентите за евентуално разцепление в редиците на ГЕРБ.
„Както знаете, вчера стана ясно, че на болниците ще бъде изплатен остатъка от изработеното за октомври и ноември. Разпореждането беше всички преводи да се направят до 14 часа днес. Все пак това е изключително важно за шестте болници в областта, включително и общинската в Дупница. Нали ако не го направя...няма да съм за коментари, а направо за прокурор”, обясни д-р Попниколов.
Той не скри изненадата си от оставката на Ивайло Константинов от председателския пост и ОбС.
„Без заем общината ще изпадне в положението от мандата на Дангов, т.е. да не се сложи тухла върху тухла. Големият, Хамлетовският въпрос е дали общината да работи или да се оцелява. Глупаво е да изпуснем милиони от европроекти-средства, които иначе няма как общината да намери за ВиК мрежата, асфалтиране и въобще за подобряване живота на гражданите”, коментира още д-р Попниколов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети