КНСБ-Дупница събира подписи за въвеждане на Безусловен базов доход

DenNews.bg
10.01.2014
размер на текста:

КНСБ започна кампания в подкрепа на инициативата за Безусловен базов доход (ББД), която бе стартирана в целия ЕС през март миналата година. Идеята е всеки пълнолетен гражданин в ЕС да получава гарантиран социален минимум.
До 14 януари в България трябва да бъдат събрани поне още 10 000 подписа в подкрепа на идеята за социален минимум, под който да не падат доходите на нито един гражданин. Ако до 14 януари се съберат поне 1 милион подписа от най-малко 7 страни, предложението ще влезе за обсъждане в Еврокомисията и Европарламента. Стотици хиляди европейски граждани вече са дали подкрепа в специално разкрити сайтове. Квотата на България е да осигури поне 13 000 подписа. До момента са гласували над 3000 българи.
Затова и регионалната структура на КНСБ в Дупница събира подписите в подкрепа на инициативата в офиса си на площад „Свобода”, както и във фирмите, където имам синдикални организации.
До прекратяването на инициативата остава само една седмица, а България е събрала не особено голяма част от необходимите национални подписи. За да бъде валидна подкрепата за инициативата всеки трябва да я декларира като гражданин със съответните свои лични данни (три имена и ЕГН). Личните данни са изрично гарантирани по реда на специална Директива на ЕС и изискването да бъдат вписвани на формуляра не бива да смущава.
Подкрепата може да се заяви и по интернет. Желаещите да подкрепят инициативата по електронен път могат да го направят, освен на интернет адреса, който е по-долу, и чрез страницата на КНСБ.
Ето къде може да подкрепите инициативата:
http://basicincome2013.eu/ubi/bg/peticija-na-egi/
или на хартия: http://basicincome2013.eu/forms/ECI-Support-Statements-Form-32-BG-BG.pdf

„Безусловният базов доход е най-добрият метод за изпълнение на основните права на финансова сигурност и социално подпомагане, в допълнение към съответните социални осигуровки и социални услуги във всяка страна.
По принцип всеки човек, независимо от възраст, произход, местоживеене, професия и т.н. ще има право на базов доход на индивидуална основа. Затова КНСБ заявява искане за правото на гарантиран безусловен базов доход в цяла Европа”, коментира местният лидер на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети