Командироват прокурори заради засиления бежански поток

DenNews.bg
09.09.2013
размер на текста:

Прокурори от апелативните прокуратури в Пловдив и Бургас ще бъдат командировани в Свиленград и Елхово, заради засиления бежански поток от Сирия. Мярката е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров. Поискана от него проверка в районните прокуратури в Свиленград и Елхово е установила че е налице значително увеличаване на новообразуваните наказателни производства за престъпления по чл.279 НК (преминаване на държавната граница без разрешение на надлежните органи или не през определените за това места) и по чл.280 НК (незаконно превеждане на лица през границата на страната), информират от пресслужбата на прокуратурата.
За Районната прокуратура в Свиленград е налице увеличаване на тези дела с над 75%, а за Елхово - над 7 пъти спрямо същия период за 2012 г.
На административните ръководители на апелативните прокуратури в Пловдив и Бургас е разпоредено да предприемат необходимите действия за командироване на прокурори в РП Свиленград и РП Елхово и за увеличаване на броя на служителите в двете прокуратури.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети