Ирански политик щял да изнасили дъщерята на Обама, ако нападне Сирия

dennews.bg
08.09.2013
размер на текста:

Съветникът по стратегическите въпроси на духовния лидер на Иран аятолах Али Хаменей - Али РазаФергани, в поредица публикации в блога си отправя заплахи по адрес на САЩ и лично към президента, информира news.bg. Той се заканва, че в случай на американски удар по Сирия дъщерята на Обама - Наташа, ще бъде отвлечена и изнасилена.
Фергани заплашва, че в течение на 21 часа след атака срещу Дамаск по целия свят ще бъдат похитени деца и близки на високопоставени американски лица. След още 18 часа правителството на САЩ ще получи кадри с ампутираните им крайници, подсилва зловещата закана съветникът на аятолаха.
Радио ГолосРоссии предава, че в последно време Фергани предупреждава Обама, „че всички хора по света ще разберат, че самият той заслужава насилие".
„Обама, ако атакуваш Сирия, то ще отидеш в ада. Затова, ако обичате, атакувайте" - призовава иранският политик.
Шокиращите заплахи към семейство Обама звучат на фона на информация от разузнаването на САЩ за прихваната заповед от Иран до иракски бунтовници за нападения над щатски структури в Багдад в случай на военен удар срещу режима на Башар Асад. За това съобщаваTheWallStreetJournal, като уточнява, че по негови сведения атаката може да е срещу американското посолство в иракската столица.
Според американски източници заповедта е издадена от КасемСолеймани - командващ бригадите „Ал Кудс" от Корпуса на стражите на Ислямската революция, и е насочена към групировките шиитски бунтовници в Ирак.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети