Мащабен ремонт налага ограничения по „Тракия”

DenNews.bg
05.09.2013
размер на текста:

Мащабен ремонт на автомагистрала „Тракия” започва от 10 септември и ще наложи ограничения в движението. Строителните работи са предвидени за виадукта при с. Церово - км 67+027, от автомагистралата. В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти на движение, а в посока от София към Пловдив-в една лента, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
През първите два дни от ремонтните дейности ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване.
Шофьорите могат да ползват алтернативен маршрут при ремонта на виадуктите при км 61 и км 67 от автомагистрала „Тракия“. В посока София - Пловдив алтернативният маршрут е: отклоняване от автомагистрала „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив и се преминава през Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември отклоняване по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Церово“ и включване в автомагистрала „Тракия“.
В посока Пловдив – София алтернативният маршрут е: отклоняване при пътен възел „Церово“ по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в автомагистрала „Тракия“.
Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти.
В момента се извършва и ремонт на пътната настилка на виадукта при с. Елешница от автомагистрала „Хемус“ - от км 4+150 до км 8+050. До 11 октомври т. г., ще бъде затворено изцяло лявото платно /посока Варна - София/ и движението се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.
Поради очаквания по-голям трафик в периода 6-8 септември шофьорите е необходимо да спазват въведените ограничения и временни организации на движението, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция, призовават от АПИ.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети