Борисов: Няма управление, а само грешки за първите 100 дни

DenNews.bg
05.09.2013
размер на текста:

Експремиерът и настоящ депутат от ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува управлението на кабинета „Орешарски” в първите 100 дни.
Няма управление - има безброй кадрови грешки, скандализиращи всички, коментира Борисов.
Според него, всички социални мерки на правителството се отнасят за следващата година. „Управлението тръгна по най-лесния начин, взимайки кредити и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обяснява, че всъщност временното благосъстояние на част от българите е с назаем взети пари. Всяко семейство в България би могло да вземе от някого 500 или 1000 лева и един месец да изкара по-добре, само че после трябва да върне тези пари”, изтъкна той.
По шестобалната система Борисов завъртя двойки на всички министри. Министър Цветлин Йовчев се опитва да прави някои по-добри неща, но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите. Спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога. Добре, че спортната зала в Пловдив е почти готова и ще я открие, в Горна Малина направихме – откри и нея. Направиха министерство на инвестиционното планиране, което вече 4 месеца не знае какво работи, смята Борисов. За една нощ имаше министър, след това го смениха, сега какви са им кадрите – никой не знае, само се харчат пари. Според него за първите си сто дни управлението е много слабо. Показаха, че нямат кадрови потенциал, нямат подготвени кадри, излъгаха избирателите, като им говореха, че още от първия ден ще строят "Белене", излъгаха, че от първия ден ще увеличат работните места, а безработицата се вдига. Няма откъде да създадат работни места, видяхте колко е некомпетентна вицепремиерката по европейските фондове. Вчера беше гротескно да гледаш разликата между Дончев и нея, каза Борисов. Тя не познава тематиката, а това са милиардите евра, които българите чакат да подобрят благосъстоянието им, добави Борисов.
Абсолютно подкрепяме анкетна комисия за тефтерчето на Златанов, защото всички спекулации там трябва да излязат наяве, заяви преди гласуването на временната комисия в пленарната зала Борисов.
Днес деутатите гласуваха създаването на комисия, която да провери случая. "Това, което аз сезирах като вина на партията, беше действието на г-жа Фидосова. Затова и я отстранихме от изпълнителната комисия и като депутат. Аз не си спомням в 20-годишното управление на парламента партия да е отзовавала депутат", подчерта лидерът на ГЕРБ. Наложихме възможно най-тежките наказания и затова подкрепяме тази комисия и активно ще участваме в изясняването на истината, каза той.
Веднага бих потърсил отговорност, след като г-н Цветлин Йовчев се произнесе по Петното, Шамара и всички тези, които ходеха пред къщата ми, дюдюкаха, хвърляха топки и камъни и правеха безредици по време на февруарските събития, напомни Борисов. Това той заяви в отговор на въпрос дали би потърсил отговорност от симпатизанти на ГЕРБ, ако се окаже, че са участвали в агресивни действия по време на протеста около парламента вчера. Крайно време е те да се научат да мерят с един аршин. Г-н Йовчев най-вероятно е говорил за симпатизантите на БСП, които докарват с автобуси и полицията ги пропуска да влязат в зоните, където да могат депутатите от БСП и ДПС да ходят и да ги приветстват, коментира лидерът на ГЕРБ. Неговото мнение е, че се злоупотребява с участието на ГЕРБ в протестите. Това, че има симпатизанти на ГЕРБ в протестите, не означава, че ГЕРБ стои зад организацията, подчерта той. Не искам някой да се яха на протест - най-доброто за една държава е тя да работи спокойно, е мнението на Борисов. Той съобщи, че партията обсъжда вот на недоверие към властта.
"Пратил съм молба до Щатите да ми възстановят профила във Фейсбук", заяви Борисов. Всички профили, които има в момента, са абсолютно фалшиви - само в Туитър е истински, добави той и поясни, че там си е написал името с двойно "s". Той информира също, че отново ще играе за "Бистрица-Витоша". "На кого пречи това, че играя? Това си е моя работа. Аз съм възприел, че спортът е нещо хубаво и ще го правя", влезе той в задочен спор с опонентите си за начина си на живот.
В коментар на свои думи, изречени преди време, че ще се ожени, след като вече няма да е премиер, Борисов отсече: "Аз пак ще съм, така че след това". Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети