Община Бобов дол иска общежитие на техникум за Спешния и Медицинския център

DenNews.bg
05.09.2013
размер на текста:

Рано или късно може да се стигне до продажба на сградата на болницата. Снимка: Архив

Община Бобов дол ще поиска от държавата собствеността върху общежитието и работилницата на Техникума по машинна промишленост за настаняване на Спешния център, Медицинския център и кабинетите на личните лекари там. В момента те се намират в закритата болница, но заради обявяването й в несъстоятелност е необходимо да има вариант за преместването на центровете.
На редовното заседание на Общински съвет-Бобов дол вчера бе приет отчета за състоянието на Медицински център с управител д-р Стоян Димитров. Като основен проблем на центъра бе изтъкнато именно несигурното бъдеще във връзка с евентуалната продажба на сградата на болницата за покриване на дълговете към кредиторите.
Съветниците приеха и предложението на зам.-председателя на ОбС Валери Радлев за стартиране на процедура за деактуване на неизползваемите общежитие и работилница на техникума, които в момента са държавна публична собственост.
Идеята на общинското ръководство е, след като общината придобие собствеността върху тях, да се кандидатства за финансиране за ремонт на сградите.
„Дали от програмите на Европейския съюз или от републиканския бюджет все още не е ясно, но важното е да имаме вариант за обезпечаване на здравеопазването в общината”, коментира заместник-кметът Детелина Борисова, като изтъкна, че „преместването не е казано да се случи от днес за утре и хората трябва да бъдат спокойни, че няма да останат без лекарска помощ”.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети