Ботев (Пд) строи стадион за полуфинал в Шампионската лига

DenNews.bg
04.09.2013
размер на текста:

В най-скоро време Ботев (Пд) може да се сдобие със стадион от най-висок ранг. С 36 гласа “за” Общинския съвет в Пловдив прие искането за вдигане на категоризацията на „Христо Ботев”, съобщава Гонг. По искане на ръководството на футболния клуб новата база ще отговаря на възможно най-високите изисквания на УЕФА. За целта местния парламент ще подпише с Ботев (Пд) допълнително споразумение, което да позволи увеличаване на заложената в концесионния договор категоризация, която в момента се води от „2-ра категория”. Целта е да се стигне до „4-та категория”, която ще позволи на съоръжението да се играят полуфинали от Шампионската лига.
За да се случи това, е необходима допълнителна инвестиция от порядъка на 3 млн. лева.
Част от стандартните изисквания на УЕФА за „3-та и 4-та категория” предвиждат по-големи съблекални за отборите, съдиите и делегатите. Трябва да бъдат обособени и отделни зони към съблекалните с повече душове, масажни маси и по два басейна с топла и студена вода.
Стадионът трябва да разполага и с минимум 2 телeвизионни студиа, 100 места за журналисти, половината от които да са оборудвани за работа с бюро, захранване, интернет и всичко необходимо. Специално за нуждите на УЕФА трябва да бъдат осигурени по-големи кетъринг площи и VIP зони.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети