Маккейн играл покер, докато Сената обсъждал военна намеса в Сирия

dennews.bg
04.09.2013
размер на текста:

 Американският сенатор Джон Маккейн е играл покер на мобилния си телефон, докато е присъствал на сенатско изслушване на което е било обсъждано използването на военна сила в Сирия, отбелязва „Вашингтон поуст", цитиран от news.bg.
Всекидневникът публикува снимка, която показва сенатора да държи iPhone си и да играе покер по време на изслушване на сенатската Комисия за външни отношения. На срещата участваха Държавният секретар на САЩ Джон Кери, военният министър Чък Хейгъл и Началникът на Обединения щаб на Въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси.
След публикуването на снимката със статията във вестника, сенаторът написа в своя „Туитър": „Скандално! Хванат да играе на игра на IPhone по време на повече от 3 часа изслушване в Сената - най-лошото от всичко е, че аз загубих!".
Маккейн е може би единственият американски законодател позволил си отвличане на вниманието от продължаващ с часове законодателен дебат в Конгреса, отбелзва АФП. Той е един от първите и най-големи поддръжници на военна интервенция в Сирия и подпомагане на бунтовниците.
Очаква се днес Комисията да гласува подготвена проекторезолюция, с която се предлага военна операция не по-дълга от 60 дни и без сухопътна мисия.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети