Лидерът на КНСБ заплаши правителството с протести

DenNews.bg
25.09.2013
размер на текста:

Снимка: bTV

Президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреди, че ако до дни правителството не предприеме мерки да промени социалната си политика синдикатите ще започнат дискусии за протестни шествия и стачки. Димитров изказа заканата си днес, когато над 1000 служители на „Български пощи” излязоха на протест в столицата. Според лидера на КНСБ улицата могат да излязат не само хора от "Български пощи", но и миньори, работници от сферата на енергетиката и от транспорта.
Днешният протест на пощенските служители е заради дълг на държавата към дружеството в размер на 22 750 000 лв. от 2011 г. и евентуалната приватизация. Демонстрацията е организирана от Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ и тръгна от централата на конфедерацията на площад „Македония”, а крайната точка е сградата на Министерския съвет.
„До нас стигна информация, че зам.-изпълнителната директорка на „Български пощи” г-жа Костадинова е предупредила началниците по места да изпратят списъци на хората, които ще участват в протеста. Ако те са повече от 5% от служителите, самите директори ще бъдат уволнени. В кой век живеем?”, попита лидерът на федерация „Съобщения” към КНСБ Георги Бочев в ефира на bTV.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети