52-ма пощенски служители от региона се включват в националния протест утре

DenNews.bg
24.09.2013
размер на текста:

52-ма пощенски служители от региона, които са синдикални членове на КНСБ подкрепят националния протест под мотото „Не на ликвидацията на българските пощи. Добри услуги за гражданите и достойни доходи за работещите в български пощи”, който ще се проведе утре в столицата.
Част от тях ще заминат за София с колегите си от Кюстендил. Микробус с още 15 синдикалисти от КНСБ, които не са служители на пощите, ще замине утре сутрин от Дупница. Това обясни регионалният лидер на КНСБ Тодорка Дамянова.
От всички 92-ма пощенски служители от региона 52-ма са членове на КНСБ.
Организатор на протестното шествие, насрочено за 10:30 часа утре пред сградата на Министерски съвет, са Синдикална федерация на съобщенията /СФС/ към КНСБ и Демократичният синдикат на съобщенията /ДСС/ към Асоциация на демократичните синдикати.
Основните искания на протестиращите служители са увеличаване на работните заплати, противопоставяне на приватизацията на „Български пощи” и изплащане на дължимата от държавата сума от 20 750 000 лв. за 2011 г. за извършени дейности по евродирективата за осигуряване на универсална пощенска услуга /УПУ/ на гражданите на ЕС. Парите се дължат от Министерски съвет.
Организаторите очакват в шествието да се включат над 1000 души.
„Въпреки административния натиск от страна на заместник изпълнителния директор на „Български пощи” ЕАД Цветана Костадинова, която е изискала списък на участниците в митинга с предупреждението, че ако надвишават 5% от общочисленния състав ще бъдат наложени административни наказания. С това си действие тя нарушава конституционните права на българските граждани и правото на стачка, гарантирано от чл. 50 от Конституцията на България, както и от Закона за уреждане на колективните трудови спорове”, се казва в позиция на синдиката.
Шествието ще се проведе по маршрут: пл. „Македония”, бул. „Христо Ботев”, бул. „Александър Стамболийски”, пл. „Света Неделя” до пл. „Независимост”, пред сградата на Министерски съвет.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети