БДЖ настояват да бъдат обезщетени за кражба от вагон, собственост на ТЕЦ “Бобов дол”

DenNews.bg
23.09.2013
размер на текста:

 БДЖ-Товарни превози ЕООД обжалва отказа на прокуратурата в Дупница да бъде образувано досъдебно производство за кражба на части от вагони, които са собственост на ТЕЦ “Бобов дол”.

Наказателното производство бе образувано срещу неизвестен извършител, за това,че на 08.02.2013г. в района на жп гара Големо село от жп.вагони,част от ветрушен влак, противозаконно е отнел от владението на дружеството жалбоподател 5бр. калотки, собственост на ТЕЦ „Бобов дол”,без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.
Но според така образуваното наказателно производство в случая, пострадал от престъплението се явява ТЕЦ”Бобов дол”, доколкото това дружество е посочено като собственик на вещите-част от вагони, а дружеството-жалбоподател е ползвател, извършващ превоз с тези вагони и не притежава качеството на пострадал. И според прокуратурата в Дупница, и според съда, право да се жали за извършеното престъпление и да търси правата си и обезщетение имат само собственикът на имуществото, станало обект на престъплението. Само той, в случая ТЕЦ “Бобов дол” е легитимиран да предявява претенции и да обжалва постановление на прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети