Министерството поправи грешката си, наградиха втори отличник от Дупница

DenNews.bg
20.09.2013
размер на текста:

Георги с кмета Чимев, директора Виолета Инкьова и началника на РИО-Кюстендил Новакова.

Министерство на образованието поправи позорната си грешка, с която пропусна да връчи национален диплом на Георги Русев, завършил с пълна шестица СОУ „Св. Паисий Хилендарски" в Дупница.
Както писахме, Дупница се отчете с двама абсолютни отличници сред абитуриентите на випуск 2012/2013, но на церемонията по връчването на националните дипломи Русев бе пропуснат от страна на министерството, а отличен бе само Стефан Радов, също възпитаник на СОУ "Св. П. Хилендарски".
Днес в чест на Георги се проведе и тържествена церемония, на която началникът на Регионалния инспекторат по образование Радостина Новакова връчи националната му диплома.
Така той стана един от 25-те зрелостници в България, притежаващи удостоверението за изключителни успехи. Директорката на училището Виолета Инкьова запозна присъстващите с успехите на Русев и не скри задоволството си че от Министерство на образованието все пак поправиха грешката си. Началникът на РИО-Кюстендил Радостина Новакова връчи дипломата на Русев пред погледите и бурните аплодисменти на кмета на Дупница Методи Чимев, директора на дирекция "Социални дейности" Таня Петрова и всички учители от СОУ „П. Хилендарски.
"Искам да благодаря на всички учители за тези 5 прекрасни години от моя живот, които прекарах тук. Наградата е плод на всеобщия ни труд", развълнуван се обърна към присъстващите абсолютният отличник.
"Поздравявам Георги за успехите и му пожелавам да продължава в този дух. Благодаря на г-жа Инкьова и на целия колектив на училището за отличната си работа и плодовете, които берем чрез нашите деца, на които предавате знанията си", заяви Чимев, след което се обърна към Русев с думите: "Като завършиш образованието си в Германия се надявам да се завърнеш в България. Нашия град и страната имаме нужда от такива младежи като теб". Той връчи парична награда на Русев в същия размер, който получи съученикът му Стефан Радов на предишната церемония преди месец по същия повод.
Тогава, така и не станаха ясни мотивите на Националната комисия защо бе "отрязан" Русев, макар името му да бе подадено от Новакова. След нейната намеса се стигна до корекция на пропуска.
Част от успехите на Георги Русев:
Участие в национален конкурс за микроразказ на испански език, организиран от отдел по образователните въпроси на посолство на Кралство Испания - І място;
Най-добри резултати в V конкурс за превод от испански на български език, издадена от Отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания;
Сертификат за участие в национална олимпиада по испански език;
Диплома за участие в ХІІІ национален конкурс на ученически театър на испански език;
Диплома за участие в ХІV национален конкурс на ученически театър на испански език;
Диплома за ІІІ място в ІV национален конкурс за превод от испански на български език, издадена от Отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания;
Диплома за участие в ХІV европейски конкурс на ученически театър на испански език във Варшава.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети