59 млади таланти се включиха в конкурса на КНСБ-Дупница

DenNews.bg
20.09.2013
размер на текста:

59 деца се включиха в конкурса на КНСБ-Дупница за млади таланти под надслов „Доброто”.
Младите автори се състезаваха в четири категории-живопис, иконопис, керамика и есе.
Най-висок интерес обичайно имаше към живописта, а с керамика се представи само една ученичка от Благоевград.
Тричленно жури с председател Иван Бечков, преподавател по изобразително изкуство, избра победителите в четирите категории, като най-добрите получиха медали и грамоти. Творбите на победителите ще бъдат включени в благотворителната изложба по случай Деня на независимостта-22 септември.

Изложбата бе подредена в двора на Джамията.


51 деца се включиха със свои рисунки, като в първата възрастова група участваха деца от Дупница, Рила и Бобов дол на възраст от 5 до 9 г. За най-добра рисунка бе избрана творбата на Даная Крумова, на 7., на второ място бе класирана 6-годишната Жаклин Жечева, а на трето-Ивана Сотирова, на 6 г. И трите момичета са от Дупница.
Във втората възрастова група, от 10 до 14 г., участниците бяха 32-ма от Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Кочериново, Рила и Благоевград. Победител стана 14-годишният Ивайло Георгиев от Сапарева баня, второ място зае Боян Грънчаров от Благоевград, на 10 г., а трета-13-годишната Франческа Анри от Бобов дол.
Специални грамоти и плакети за рискунките си получиха шест деца: Асен Борисов от Дупница, Борислава Николова от Кочериново, Борислава Ивановска от Благоевград и Радостин Радославов от Дупница, Веселина Веселинова от Дупница и Михаела Иванова от Сапарева баня.
В категорията „Иконопис” тримата участници се подредиха в класацията, както следва: трето място: 12-годишната Ивана Загорова от Бобов дол; второ място: 14-годишният Ивайло Георгиев от Сапарева баня и победител стана 12-годишната Владислава Тасева от Дупница.
Единственият кандидат в категорията „Керамика”-13-годишната Гергана Георгиева от Благоевград получи медал за първо място. Четиримата участници в категорията „Есе” бяха класирани от журито така: четвърто място за 10-годишната Габриела Владимирова от Дупница, трето място: 11-годишният Денис Велинов от Бобов дол, второ място Михаела Иванова от Сапарева баня, а победител е 12-годишната Алекс Георгиев от Дупница.
Всички победители бяха наградени с грамоти и медали, а останалите участници получиха грамоти.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети