Миньори: За празника ни оставиха без заплати, а Ковачки и шефовете пируваха

dennews.bg
02.09.2013
размер на текста:

 Вместо да ни дадат заплатите за празника на миньора, нашите шефове ни оставиха без стотинка, отгоре на всичко отрязаха и 20% от заплатите ни, оплакаха се пред dennews.bg миньорите от Бобов дол.
Докато собственика на мината Христо Ковачки и неговите доверени хора пируваха в ресторант Волга в центъра на Бобов дол, ние се чудим как да закърпим бюджета си, коментираха още възмутените работници.
След като в петък било обещано на всички миньори, че заплатите им ще бъдат приведени по банковите сметки навреме, към 15ч. в счетоводството пристигнала предпоследната заповед, плащанията да бъдат прекратени. Обяснението било, че трябва да се преработят всички ведомости наново, тъй като се налага да бъдат удържани 20% от заплатите на всички. Така в последния момент вместо да се почерпят за празника си, на миньорите от Бобов дол им останало само огорчението, най-вече и заради това, че собственика и гобемите шефове пирували за тяхна сметка цяла нощ.

Миналия месеч имаше проблем с бавенето на заплатите, тогава миньорите отново имаха удръжки от заплатите, но само с 10%. Още тогава те коментираха и очакваха още по-големи санкции за този месец

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети