До 31 октомври родителите трябва да подадат заявления, за да не загубят детските

DenNews.bg
19.09.2013
размер на текста:

От 1 септември т.г. влязоха в сила промени в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, припомнят от пресцентъра на община Дупница.
Според промените, родителите ще получават семейни помощи за деца, само ако детето е записано и посещава редовно подготвителна група в детска градина или училище. В задължителна предучилищна подготовка попадат децата, родени през 2007 г. и 2008 г.
Към молба-декларацията родителите прилагат удостоверение по образец, издадено от детската градина или училището, че детето е записано в подготвителна група за задължителна подготовка.
Родителите, подали документи в дирекциите „Социално подпомагане” преди промените, следва да представят удостоверението до 31 октомври т.г., за да не се спират месечните помощи за деца.
Ако детето е отсъствало повече от 3 дни през месеца без уважителна причина, помощта се спира. За уважителна причина се приема, когато е представена медицинска бележка по болест или бележка от спортен клуб, танцова или музикална формация, както и ако отсъствията са до 10 дни за цялата учебна година, но с уведомление от родителя.
Директорите на детските градини или училищата, в които има подготвителни групи за задължителна предучилищна подготовка, ежемесечно ще изпращат справка за отсъствията на децата до Регионалната дирекция за социално подпомагане по постоянен адрес на родителите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети