Заради ремонт местят от днес учениците от ОУ “Евлоги Георгиев” в гимназията

dennews.bg
19.09.2013
размер на текста:

Учениците от ОУ “Евлоги Георгиев” ще бъдат преместени в гимназия “Христо Ботев”. Три дни след откриването на новата учебна година това се налага заради продължаващия ремонт на сградата, който започна на 19-и август и трябва да приключи на 27-и септември.
Преместването става по искане на директора на основното училище Румяна Гиргинова, която вчера изпрати писмо до кмета Методи Чимев. В молба тя настоява за временно изместване на учебните занимания на всички ученици от 1-и до 7-и клас от сградата на училището.
“Спряхме се на сградата на Гимназия “Христо Ботев”, защото е най-близко намиращата се и материалната й база позволява да се обучават учениците от двете учебни заведения при създаване на организация на двусменен режим. Веднага потърсихме становището на директорите на Гимназия “Христо Ботев” и на ВСОУ “Димчо Дебелянов”, за да не нарушим техния учебен процес, като получихме отговори, че няма да има проблеми. Мотивите за това решение са свързани с осигуряването на безопасни условия за работа, обучение и труд и нормално протичане на учебния процес, които посочихме и пред г-жа Радостина Новакова-началник на РИО-Кюстендил, като получихме положително становище от нея. Използвам възможността да се извиня на децата, родителите и преподавателите за този дискомофт”, допълни инж. Чимев.Това не е първи такъв случай за учениците от ОУ “Евлоги Георгиев”. Преди 8 години при ремонт на котелното помещение, учебните занятия отново се провеждаха временно в Гимназия “Христо Ботев”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети