Ботев (Пд) откри най-модерната футболна база у нас, струва 8 млн. лв.

DenNews.bg
18.09.2013
размер на текста:

Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пд) откри днес новата си тренировъчна база, която е най-модерната в страната. Тя се намира в кв. “Коматево” и беше построена само за година и няколко месеца. На откриването присъства и собственикът на “жълто-черния” клуб Цветан Василев, който бе в отлично настроение. Банкерът твърди, че това е един от най-щастливите мигове в живота му.
"Днес е един от най-щастливите ми дни, може би най-щастливият ден в живота. Успях да реализирам една мечта. Поех тежката задача при оздравяването на Ботев. Развитието от гола поляна в Коматево до това бижу наистина в някаква степен символизира развитието на Ботев в последните две години. Този прекрасен резултат нямаше да бъде възможен без доверието на община Пловдив. Убеден съм, че ще докажем правотата си и решителността си при изграждането на новия стадион. Обещах да направим това в следващите две години", каза Василев, цитиран от sportni.bg.
В изграждането на базата бяха вложени над 8 млн. лв., а община Пловдив помогна с бързото издаване на разрешителни и спирането на бюрократичните пречки.
Новото съоръжение наистина ще е най-модерното у нас, като ще разполага с цели десет терена. На базата в “Коматево” ще се подготвя, както първият отбор на Ботев, така и всички юношески формации на клуба. Сателитът Раковски също ще използва терените.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети