Семейство килъри избили 30 души за 6 г. в Русия

DenNews.bg
18.09.2013
размер на текста:

Без никакво чувство на вина и разкаяние, Инеса показва как е убивала по време на следствен експеримент.

Детска учителка и зъболекар. Средностатистическо семейство, заслужаващо уважението на обществото, но не и в случая на 46-годишната Инеса Таривердиева и вторият й съпруг, 35-годишният Роман Подкопаев. Симпатичната иначе двойка доби популярност в Русия не с грижите си за околните, а с най-малко 30 убийства, извършени за последните шест години и незнайно колко обира.
В нападенията взимали участие и двете дъщери на Инеса-25-годишната Виктория и 13-годишната Анастасия, затова й престъпната им група е наричана „Бандата на амазонките“.
Разследването тече от няколко години, като в него са включени голяма част от следователите в южната част на страната, а престъпното семейство е арестувано миналата седмица. При операцията по задържането им избухва престрелка, в която Роман Подкопаев пада убит, а Виктория е сериозно ранена.
При разнищването на случая става ясно, че сред жертвите на семейството килъри има шестима полицаи. Според информацията, първо те убивали полицаите, за да им вземат оръжията, а впоследствие и за чисто удоволствие.
За нас убийствата и обирите бяха като ден в офиса, начин за печелене на пари, казва самата Инеса, която признава, че ненавижда полицията, защото „е гангстер по природа“.
Тя разказала пред разследващите как при едно от убийствата през 2009 г. групата е убила парашутиста Дмитрий Чудаков, съпругата му Ирина и едва седемгодишния им син Саша с полуавтоматично оръжие, а Виктория наръгала дъщеричката на семейството 37 пъти с нож. Хладнокръвните убийци нападнали колата им на отбивка, за да откраднал лаптоп, сешоар и фотоапарат. Сега Инеса твърди, че съпругът й е убил децата, а тя възрастните.
При друг случай бандата е измъчвала и убила две тийнейджърки, една от който кръщелница на Инеса, избождайки очите им. Бившата учителка обрала дома на момичето, защото знаела, че баща й е страстен ловджия и е притежавал доста пушки. Тя се скрила в къщата със своята банда, чакайки родителите на момичето да се върнат. Но вместо тях се прибрали кръщелницата й и нейна приятелка и те ги убили.
Бандата използвала претекста, че отива на къмпинг, за да върши ужасяващите убийства. Владимир Маркин, говорител на руската Следствена комисия, разказа: „Те са изглеждали като напълно нормално семейство. Представете си, майката, бащата, децата, две дъщери. Сигурен съм, че когато хората са ги гледали, и на ум не им е минавало, че те са способни да планират убийство“, каза той.
Преди няколко години Инеса се отказала напълно от работата си в детската градина, за да се отдаде изцяло на убийствата и грабежите. В крайна сметка групата е арестувана след грабеж на дома на военен офицер в селището Аксай. Там те убили съпруг и съпруга, откраднали алкохол и свещи, защото не намерили пари.
Подкопаев и приемната му дъщеря Виктория си тръгнали от местопрестъплението със скутер, но минути по-късно били спрени от полицейски патрул за проверка на документите. Когато им били поискани документите, те извадили оръжията си и започнали да стрелят. На помощ на патрула се притекла втора кола, но до тогава вече бил убити един полицай. Другият полицай, Алексей Лагода бил ранен.
При обиск на дома на семейството убийци полицаите намерили цял арсенал от 20 оръжия, включващ автомати, гранати, пушки, заглушители и муниции. Също и откраднати от жертвите им вещи. При обирите бандата използвала радиостанции и била добре информирана за движенията на полицията. По думите на Маркин, трудно е да се определи колко точно престъпления са извършени от семейството.
В редица доклади Подкопаев се посочва като лидера на групата, но според други източници съпругата е мозъкът и движещата сила зад злите им дела. Тя отказва да назове истинската причина, поради която мрази полицаите. Според една от версиите тя е имала любовник-полицай, който я изоставил заради друга жена. Полицията подозира, че по-късно тя е убила неверния страж на реда заедно с новата му половинка.
Във връзка с криминалната дейност на групата са арестувани още сестрата на Подкопаев, 26-годишната Анастасия и съпругът й, 31-годишният Сергей Синелник, бивш пътен полицай. Те са заподозрени в подпомагане на семейството при идентифицирането на целите за обир. Също са укривали откраднатото. Плачейки в съдебната зала Анастасия заяви, че не е виновна, но отказа да каже, дали е знаела за престъпленията на роднините й.
Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети