Кметът на Дупница хвърли ръкавица на Мая Манолова, иска от нея публично извинение

dennews.bg
14.09.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев, който бе избран от листата на ГЕРБ иска публично извинение от червената депутатка и заместник-председател на Народното събрание Мая Манолова. Поводът е изявлението на Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия, в което тя обяви, че има данни според които община Дупница организира изпращането на автобуси за протестите в София с общински служители и допълнителни стимули.
“Като кмет на Община Дупница най-отговорно заявявам, че твърдението на Мая Манолова е абсолютна лъжа. Никога, не съм си позволявал или позволил да “стимулирам” участващи в протестите или организиране на общински служители, което Манолова “припомня”, че било започнало още през февруари тази година, когато отново отправи обвинения към мен. Твърденията на Мая Манолова са опит да дискредитира институцията “кмет на Община Дупница” поради, което настоявам за публично извинение.
Що се отнася до поредните упражения в хвърляне на безпочвени и неподкрепени с факти или доказателства лъжи в медийното пространство отправени към мен, искам да обърна внимание, че това явно е вече станало хронична практика на БСП в региона. Освен Мая Манолова и председателя на БСП-Дупница Станислав Павлов си позволи да отправи по същия безпочвен начин обвинение към мен, като подадох своевременно сигнал до Окръжна прокуратура-Кюстендил.
А що се отнася до протестите ЗА и ПРОТИВ и участието в тях на всеки един гражданин на Република България, то искам да припомня, че това е тяхно конституционно право и избор и не съм аз човекът, който ще държи 24 часа служителите на работните им места. Ние сме правова държава, а не подвластни на дикактори, нали?!
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети