Качват на бесилото четиримата изнасилвачи от Делхи

dennews.bg
13.09.2013
размер на текста:

Индийският съд, който разглежда делото за изнасилената и починала от раните си студентка в автобус в Делхи, издаде смъртна присъда на четирима от изнасилвачите, информира Би Би Си. Така искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка, бе уважено.
Защитата на подсъдимите поиска по-лека мярка, като обясни, че широкият медиен отзвук може да окаже натиск прир вземането на решение. Съдия Кханае отхвърлил молбата на защитата за по-лека присъда и е подписал смърт чрез обесване и на четиримата обвиняеми.

Миналия декември петима мъже зверски изнасилиха студентка в автобус в Делхи, като от жестоките наранявания тя почина две седмици след това в болница. В дните след задържането им, единият от тях се самоуби в килията си.
Съдия Кхана, разглеждащ делото, е отхвърлил молбата на защитата за по-лека присъда и е подписал смърт чрез обесване и на четиримата обвиняеми.
Присъдата няма да бъде приведена в изпълнение, докато не бъде ратифицирана от върховния съд на Делхи, а защитата има възможността да я обжалва на още няколко инстанции.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети