Смяна на адвокат отложи делото за имуществото на Братя Галеви

DenNews.bg
12.09.2013
размер на текста:

Смяна на адвокат отложи делото за конфискация на имущество на Братя Галеви в Окръжен съд-Кюстендил, което освен срещу Ангел Христов и Пламен Галев се води и срещу съпругите им. Именно защитникът на съпругата на Геле Радмила Дюлгерова е бил сменен, тъй като тя беше представлявана от адвокат Васил Василев, който бе покосен от инфаркт преди повече от месец. На негово място за служебен защитник е назначен адвокат Николай Николов и именно той помоли за отлагане на процеса, тъй като не е успял да се запознае с материалите по делото.
Искането му бе подкрепено от останалите адвокати по делото, както и от прокурор Бисер Любенов, а съдията докладчик Татяна Костадинова обяви отлагане на процеса и насрочването му за 4-и октомври.
Искът на Комисията за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лева. В него влизат девет луксозни автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов.
На конфискация подлежат и недвижими имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, както и над 800 000 лв. по банкови сметки.
От комисията искат да бъдат разпитани още 7 свидетели, от които 5-има в Кипър и двама на Сейшелските острови.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети